Alegerea potrivită pentru un zâmbet strălucitor: Periuța de dinți electrică vs. clasică

Un zâmbet sănătos și strălucitor începe cu o igienă orală adecvată, iar o parte esențială a rutinei de îngrijire dentară o reprezintă periajul dentar regulat. Însă, când vine vorba de periuțele de dinți, există mai multe opțiuni între care putem alege. Două dintre cele mai populare variante sunt periuța de dinți electrică și cea clasică cu peri naturali. Dar care este cea mai bună alegere pentru tine?

Periuța de dinți electrică a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii ani, datorită multiplelor sale avantaje. Unul dintre principalele beneficii ale periuței electrice este că realizează o mișcare oscilatorie sau rotație automată, ceea ce face ca procesul de curățare să fie mai eficient și mai ușor pentru utilizator. Aceste periuțe sunt dotate și cu temporizatoare încorporate, care ne asigură că ne periem dinții timpul recomandat de către specialiști, adică aproximativ două minute. De asemenea, unele modele de periuțe de dinți electrice au și senzori de presiune, care avertizează atunci când aplicăm o presiune excesivă asupra dinților și gingiilor, contribuind astfel la protejarea lor.

Pe de altă parte, periuța de dinți clasică cu peri naturali are și ea beneficiile sale. Aceste periuțe sunt mai accesibile din punct de vedere financiar și oferă o senzație mai familiară în timpul periajului. De asemenea, ele pot fi potrivite pentru persoanele cu gingii sensibile sau cu probleme dentare specifice, deoarece pot permite o curățare mai delicată și controlată a dinților.

Tipuri de periuțe de dinți electrică

Periuța electrică rotativă – capătul de periaj are formă circulară. Aceasta se învârte într-o singură direcție, periile fiind înclinate în direcția mișcării capătului.

Periuța electrică oscilantă – asemănătoare cu cele rotative, are un capăt mic și rotund, care se mișcă rapid în ambele sensuri, oferind un periaj mult mai bun.

Periuța electrică contra-oscilantă – are aceeași formă ca cea oscilantă, diferența este dată de mișcarea periilor. Sunt două seturi de peri care execută mișcări în ambele sensuri simultan.

Periuța electrică cu capăt dublu de periaj – este alcătuită din două capete de periaj îmbinate într-unul singur. Un capăt este rotativ, celălalt se mișcă dintr-o parte în alta, oferind un periaj sănătos și bine realizat.
Periuța electrică cu mișcări laterale – în loc de mișcări rotative, această periuță se mișcă dintr-o parte în alta, la viteză foarte mare, creând vibrații și îndepărtând depunerile de pe dinți. Procedeul se aseamănă cu periajul manual, dar numărul de mișcări este mult mai mare.

Periuța electrică sonica – vibrează cu o frecvență foarte mare și ajută la îndepărtarea mai eficientă a plăcii bacteriene. Aceste periuțe au capacitatea de a antrena lichidele între dinți pentru a spori eficiența aparatului sonor.

Fie ca este periuța de dinți electrică sau clasică, trebuie sa fie folosită de cel puțin două ori pe zi

Cea mai bună periuță de dinți electrică sau clasică este cea pe care o folosim de cel puțin două ori, în fiecare zi. Indiferent dacă folosești o periuță de dinți electrică sau manuală, periajul zilnic al danturii este cel mai important lucru pentru a menține sănătatea ta orală.

Chiar și cu un periaj zilnic realizat corect, îți recomandăm să vizitezi medicul stomatolog de două ori pe an, pentru controale de rutină.

Specialiștii Al Tău Zâmbet îți stau la dispoziție cu materiale moderne și tehnologie de ultimă generație. Pentru o curățare corectă și ultra-eficientă a danturii, îndepărtarea tartrului și a mirosurilor neplăcute, trebuie să apelezi periodic și la un detartraj și periaj profesional realizat în cabinetul dentar.

Nu pierde nici o noutate!

Un zâmbet sănătos este cel mai bun prieten al tău. Nu pierde nicio știre importantă! Înregistrează-te acum și fii mereu la curent cu toate noutățile noastre!

x

Solicita o programare

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Termin anfragen

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Solicita o programare

implanturi dentare, cabinet implanturi dentare, clinica implanturi dentare Timisoara

Zahnarztpraxis

Fühlen Sie sich wohl und sicherWenn ein zahnärztlicher Eingriff notwendig ist, fühlen Sie sich besser, wenn Sie von einem Zahnarzt und einem Team behandelt werden, das Sie bereits kennen und dem Sie vertrauen. In unserer Zahnarztpraxis legen wir nicht nur Wert auf hervorragende Leistungen und erstklassige Ergebnisse. Wir wissen, dass chirurgische Eingriffe Ängste auslösen können. Dank Inhalationssedierung, verbesserten Sicherheitsverfahren und unserem freundlichen Team werden Sie sich vor, während und nach Ihrer Zahnextraktion oder Implantation rundum wohlfühlen.Leistungen:Weisheitszahnentfernung Zahnimplantate.

Kosmetische Zahnmedizin

Ihr kosmetischer Zahnarzt kann Ihnen helfen, das Aussehen eines Zahns und des umgebenden Zahnfleischs zu verbessern oder ein komplettes Lächeln zu erreichen. Egal, ob Sie Ihre Zähne aufhellen oder begradigen oder einen fehlenden Zahn ersetzen möchten, unsere Ärzte machen es möglich.Leistungen:Zahnaufhellung Dental Veneers Bonding – Ästhetische Zahnkorrektur Smile Makeover.

Allgemeine Zahnmedizin

Die allgemeine Zahnheilkunde umfasst die Diagnose, Behandlung und das Management Ihrer oralen Gesundheitsbedürfnisse, die sich direkt auf Ihre allgemeine Gesundheit auswirken. Als Zahnärzte für Allgemein- und Familienmedizin führen unsere Ärzte präventive und restaurative Zahnbehandlungen für Sie und Ihre gesamte Familie durch, auch für Ihre Kleinen! Umfassende zahnärztliche Untersuchung Zahnreinigung (Zahnhygiene) Zahnärztliche Notfälle Hohlraumfüllungen, Füllungen, Füllungen Zahnkronen Zahnbrücken Zahnprothesen Mundschutz Wurzelbehandlung (Endodontie) Zahnfleischrückgang Sedierungszahnmedizin.

implanturi dentare, cabinet implanturi dentare, clinica implanturi dentare Timisoara

Chirurgie dentară

Simțiți-vă confortabil și încrezătorAtunci când este necesară o intervenție chirurgicală dentară, vă veți simți mai bine dacă sunteți tratat de un medic stomatolog și de o echipă pe care îi cunoașteți deja și în care aveți încredere. La cabinetul nostru stomatologic, atenția la excelență și rezultatele de clasă mondială nu sunt singurele noastre priorități. Știm că procedurile chirurgicale pot provoca anxietate. Datorită sedării prin inhalare, procedurilor de siguranță îmbunătățite și a echipei noastre prietenoase, vă veți simți complet confortabil înainte, în timpul și după procedura de extractie sau implant dentar.Servicii: Extracția măselelor de minte Implanturi dentare.

Cosmetica dentară

Medicul stomatolog estetician vă poate ajuta să reparați aspectul unui dinte și al gingiei înconjurătoare sau să realizați o schimbare completă a zâmbetului. Fie că doriți să vă albiți sau să vă îndreptați dinții sau să înlocuiți un dinte lipsă, medicii nostri realizeaza acest lucru.Servicii: Albirea dinților Fațete dentare Bonding – Corecția estetică a dinților Smile Makeover.

cabinet stomatologic, albire de dinti timisoara, albire dinti timisoara, albire dinti, stomatolog albire dinti profesionala

Stomatologie generală

Stomatologia generală implică diagnosticarea, tratamentul și gestionarea nevoilor dumneavoastră de îngrijire a sănătății orale care afectează în mod direct sănătatea dumneavoastră generală. În calitate de medici dentiști generaliști și de familie, medicii noștri vor efectua îngrijiri dentare preventive și restaurative pentru dumneavoastră și întreaga familie, inclusiv pentru cei mici! Examinare dentară completă Curățarea dinților (igienă dentară) Urgențe dentare Umplerea cavității, obturatii, plombe Coroane dentare Punți dentare Proteze dentare Protecție bucală Tratament de canal (Endodonție) Recesiunea gingivală Sedare stomatologică.