Ce este o radiografie și cum poate ajuta la menținerea sănătății dentară?

Radiografia dentară este o tehnică non-invazivă folosită în stomatologie pentru a obține imagini ale dinților, a maxilarelor și a țesuturilor moi din cavitățile bucale. Această metodă permite medicilor stomatologi să observe eventualele probleme dentare care nu pot fi detectate cu ochiul liber. De aceea vă încurajăm înainte de a vă prezenta la doctorul stomatolog puteți face o radiografie dentara. Aceasta ajută la identificarea cariilor, a infecțiilor dentare, a pierderii osoase și a altor probleme ale danturii.

Există două tipuri principale de radiografii dentare: cele bidimensionale și cele tridimensionale. Radiografiile dentare bidimensionale, sau 2-D, sunt cele mai comune și produc imagini plane ale dinților și ale structurilor învecinate. În schimb, radiografiile dentare tridimensionale, sau 3-D, sunt mai complexe și oferă o imagine mai precisă a structurii dintelui, a oaselor maxilarului și a țesuturilor moi.

Radiografiile dentare sunt sigure și nu pun în pericol sănătatea organismului, deoarece folosesc o doză mică de radiații ionizante. Această doză este mult mai mică decât nivelul de radiații la care suntem expuși în mod natural într-un an.

Tipuri de radiografie dentare

Radiografia dentară clasică și radiografia dentară digitală: Radiografia dentară clasică implică expunerea filmului radiografic la radiații X pentru a obține o imagine a dinților și structurilor osoase din jurul lor. Această metodă are o rată de expunere la radiații mai mare decât radiografia digitală, dar poate fi încă utilizată în cazul în care pacientul nu poate beneficia de radiografia digitală. Radiografia digitală utilizează senzori radiologici digitali care înregistrează imaginea, eliminând necesitatea filmelor radiologice și a procesului de dezvoltare a acestora. Senzorii digitali reduc semnificativ doza de radiații a pacienților, astfel încât această metodă este preferată pentru majoritatea cazurilor.

Radiografia dentară retroalveolară: Radiografia retroalveolară este o metodă de radiografie dentară care vizează un singur dinte și structurile osoase din jurul său. Această metodă implică așezarea senzorului radiologic în gura pacientului, aproape de dinte, și expunerea la radiații X pentru a obține imaginea dorită. Este una dintre cele mai simple și accesibile metode de radiografie dentară și este frecvent utilizată pentru evaluarea inițială a problemelor dentare.

Radiografia dentară panoramică: Radiografia panoramică este o metodă de radiografie dentară care obține o imagine de ansamblu a întregii danturi, inclusiv a maxilarelor și a mandibulei. Această metodă implică expunerea la radiații X în timp ce un dispozitiv rotativ se mișcă în jurul capului pacientului, pentru a obține o imagine în 2D a întregii danturi. Radiografia panoramică este utilizată pentru evaluarea generală a sănătății dentare și pentru a detecta probleme dentare majore.

Radiografia dentară ocluzală: Radiografia dentară ocluzală este o metodă de radiografie dentară care oferă o imagine detaliată a întregii danturi, a maxilarelor și a mandibulei. Această metodă implică expunerea la radiații X în timp ce pacientul mușcă o placă specială de radiografie. Placa poate fi poziționată în diferite unghiuri pentru a obține imagini detaliate ale tuturor dinților. Radiografia ocluzală este frecvent utilizată pentru evaluarea problemelor dentare complexe, cum ar fi dinții supranumerari, chisturi și obiecte străine în gură.

Radiografia dentară bite-wing: Radiografia dentară bite-wing este o metodă de radiografie dentară care obține o imagine a dinților de la nivelul coroanei, precum și a structurilor osoase din jurul lor. Această metodă implică pacientul să muște o placă specială de radiografie, similară cu o paletă dentară, care ajută la stabilizarea placii în interiorul gurii. De obicei, se fac două sau patru radiografii bite-wing în timpul unei vizite dentare de rutină. Aceste radiografii sunt utile pentru a detecta cariile interdentare, pierderea de os în jurul dinților și alte probleme dentare care nu pot fi văzute prin examinarea vizuală a gurii.
Dozele de radiații sunt mici, această metodă este considerată sigură și este adesea utilizată ca parte a examinării dentare de rutină.

Nu mai aștepta! Programează-te acum și bucură-te de un zâmbet strălucitor cu ajutorul nostru, Al Tău Zâmbet – Cabinet Stomatologic Timișoara.

Nu pierde nici o noutate!

Un zâmbet sănătos este cel mai bun prieten al tău. Nu pierde nicio știre importantă! Înregistrează-te acum și fii mereu la curent cu toate noutățile noastre!

x

Solicita o programare

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Termin anfragen

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Solicita o programare

implanturi dentare, cabinet implanturi dentare, clinica implanturi dentare Timisoara

Zahnarztpraxis

Fühlen Sie sich wohl und sicherWenn ein zahnärztlicher Eingriff notwendig ist, fühlen Sie sich besser, wenn Sie von einem Zahnarzt und einem Team behandelt werden, das Sie bereits kennen und dem Sie vertrauen. In unserer Zahnarztpraxis legen wir nicht nur Wert auf hervorragende Leistungen und erstklassige Ergebnisse. Wir wissen, dass chirurgische Eingriffe Ängste auslösen können. Dank Inhalationssedierung, verbesserten Sicherheitsverfahren und unserem freundlichen Team werden Sie sich vor, während und nach Ihrer Zahnextraktion oder Implantation rundum wohlfühlen.Leistungen:Weisheitszahnentfernung Zahnimplantate.

Kosmetische Zahnmedizin

Ihr kosmetischer Zahnarzt kann Ihnen helfen, das Aussehen eines Zahns und des umgebenden Zahnfleischs zu verbessern oder ein komplettes Lächeln zu erreichen. Egal, ob Sie Ihre Zähne aufhellen oder begradigen oder einen fehlenden Zahn ersetzen möchten, unsere Ärzte machen es möglich.Leistungen:Zahnaufhellung Dental Veneers Bonding – Ästhetische Zahnkorrektur Smile Makeover.

Allgemeine Zahnmedizin

Die allgemeine Zahnheilkunde umfasst die Diagnose, Behandlung und das Management Ihrer oralen Gesundheitsbedürfnisse, die sich direkt auf Ihre allgemeine Gesundheit auswirken. Als Zahnärzte für Allgemein- und Familienmedizin führen unsere Ärzte präventive und restaurative Zahnbehandlungen für Sie und Ihre gesamte Familie durch, auch für Ihre Kleinen! Umfassende zahnärztliche Untersuchung Zahnreinigung (Zahnhygiene) Zahnärztliche Notfälle Hohlraumfüllungen, Füllungen, Füllungen Zahnkronen Zahnbrücken Zahnprothesen Mundschutz Wurzelbehandlung (Endodontie) Zahnfleischrückgang Sedierungszahnmedizin.

implanturi dentare, cabinet implanturi dentare, clinica implanturi dentare Timisoara

Chirurgie dentară

Simțiți-vă confortabil și încrezătorAtunci când este necesară o intervenție chirurgicală dentară, vă veți simți mai bine dacă sunteți tratat de un medic stomatolog și de o echipă pe care îi cunoașteți deja și în care aveți încredere. La cabinetul nostru stomatologic, atenția la excelență și rezultatele de clasă mondială nu sunt singurele noastre priorități. Știm că procedurile chirurgicale pot provoca anxietate. Datorită sedării prin inhalare, procedurilor de siguranță îmbunătățite și a echipei noastre prietenoase, vă veți simți complet confortabil înainte, în timpul și după procedura de extractie sau implant dentar.Servicii: Extracția măselelor de minte Implanturi dentare.

Cosmetica dentară

Medicul stomatolog estetician vă poate ajuta să reparați aspectul unui dinte și al gingiei înconjurătoare sau să realizați o schimbare completă a zâmbetului. Fie că doriți să vă albiți sau să vă îndreptați dinții sau să înlocuiți un dinte lipsă, medicii nostri realizeaza acest lucru.Servicii: Albirea dinților Fațete dentare Bonding – Corecția estetică a dinților Smile Makeover.

cabinet stomatologic, albire de dinti timisoara, albire dinti timisoara, albire dinti, stomatolog albire dinti profesionala

Stomatologie generală

Stomatologia generală implică diagnosticarea, tratamentul și gestionarea nevoilor dumneavoastră de îngrijire a sănătății orale care afectează în mod direct sănătatea dumneavoastră generală. În calitate de medici dentiști generaliști și de familie, medicii noștri vor efectua îngrijiri dentare preventive și restaurative pentru dumneavoastră și întreaga familie, inclusiv pentru cei mici! Examinare dentară completă Curățarea dinților (igienă dentară) Urgențe dentare Umplerea cavității, obturatii, plombe Coroane dentare Punți dentare Proteze dentare Protecție bucală Tratament de canal (Endodonție) Recesiunea gingivală Sedare stomatologică.