Prevenția este cheia pentru evitarea cariilor dentare

O afecțiune destul de comună, care se manifestă prin distrugerea treptată a smalțului dinților se datorează cariilor dentare. Acestea apar în general din cauza alimentației necorespunzătoare și a igienei dentare deficitare.

Cariile dentare se pot dezvolta în orice parte a dinților, inclusiv pe suprafața lor, la rădăcini și chiar în jurul gingiilor. Acestea pot fi cauzate de consumul excesiv de alimente bogate în zahăr, precum și de băuturile acidulate. Acestea pot fi, de asemenea, cauzate de lipsa de periaj și de utilizarea produselor dentare necorespunzătoare.

Sunt mai multe metode prin tratarea cariilor dentare.
Acestea includ tratamentul cu fluor, tratamentul cu raze X, tratamentul cu laser și tratamentul chirurgical.

– Fluor este folosit pentru a preveni apariția cariilor dentare și pentru a ajuta la refacerea smalțului dinților.

– Raze X este folosit pentru a detecta cariile dentare în stadiile incipiente, înainte ca acestea să se agraveze.

– Laser este folosit pentru a elimina și pentru a preveni apariția cariilor dentare.

Tratamentul chirurgical este folosit pentru a îndepărta cariile dentare și pentru a preveni apariția altora. Este important să se acorde o atenție deosebită igienei dentare și să se consulte medicul dentist regulat pentru a preveni apariția cariilor dentare.

În plus, este important să se evite consumul excesiv de alimente bogate în zahăr și să se consume alimente bogate în calciu și vitamina D pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare.

Tratarea cariilor dentare
Cum se tratează caria dentară de către stomatolog?

Depinde de severitatea lor.

Tratamentul minim invaziv poate include curățarea și umplerea cavității sau tratamentul cu geluri sau paste de fluor. Dacă caria este mai profundă, poate fi necesar să se extirpe țesutul afectat și să se umple cavitatea cu materiale de umplere speciale. Uneori, este necesar să se înlocuiască întregul dinte cu o coroană sau un implant dentar.

Umplerea cavității de către stomatolog.
Care sunt pașii în tratarea cariilor dentare?

1. Examenul cavitatii si diagnosticarea cauzelor care au dus la aparitia cavitatii.

2. Anestezie locala – pentru a insensibiliza zona afectata si a preveni durerea.

3. Curatarea cavitatii de resturile de tesuturi si placa bacteriana.

4. Aplicarea unei solutii antiseptice pentru a preveni infectia.

5. Umplerea cavitatii cu materialul corespunzator (plomba, amalgam, compozit etc).

6. Finisarea suprafetei umplute pentru a asigura o etansare corecta.

7. Verificarea etansarii si a perfectiunii restaurarii.

8. Aplicarea unui lac protectiv pe suprafata restaurata.

Dacă sunteți în căutarea unui cabinet stomatologic de încredere pentru tratarea cariilor dentare, Al Tău Zâmbet este alegerea potrivită. Echipa noastră de medici stomatologi oferă o gamă completă de tratamente dentare pentru a vă ajuta să vă mențineți dinții sănătoși și puternici.

La Al Tău Zâmbet punem un accent deosebit pe prevenție, astfel încât medicii stomatologi vă vor oferi sfaturi și îndrumări pentru a preveni apariția cariilor dentare în viitor.

Prin controale regulate și curățări profesionale, echipa noastră poate identifica problemele dentare în stadii incipiente și le poate trata în mod eficient.
Cu Al Tău Zâmbet, veți avea parte de tratamente personalizate și de o îngrijire atentă a dinților dumneavoastră indiferent de gravitatea problemei dentare. Așadar, nu ezitați să ne contactați și să programați o consultație la Al Tău Zâmbet pentru a vă păstra zâmbetul sănătos și luminos!

Nu uita că suntem activi și pe rețelele de socializare! Atât pe Facebook, cât și pe Instagram, te încurajăm să ne vizitezi acolo pentru mai multe informații despre îngrijirea zâmbetului tău.

Nu pierde nici o noutate!

Un zâmbet sănătos este cel mai bun prieten al tău. Nu pierde nicio știre importantă! Înregistrează-te acum și fii mereu la curent cu toate noutățile noastre!

x

Solicita o programare

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Termin anfragen

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Solicita o programare

implanturi dentare, cabinet implanturi dentare, clinica implanturi dentare Timisoara

Zahnarztpraxis

Fühlen Sie sich wohl und sicherWenn ein zahnärztlicher Eingriff notwendig ist, fühlen Sie sich besser, wenn Sie von einem Zahnarzt und einem Team behandelt werden, das Sie bereits kennen und dem Sie vertrauen. In unserer Zahnarztpraxis legen wir nicht nur Wert auf hervorragende Leistungen und erstklassige Ergebnisse. Wir wissen, dass chirurgische Eingriffe Ängste auslösen können. Dank Inhalationssedierung, verbesserten Sicherheitsverfahren und unserem freundlichen Team werden Sie sich vor, während und nach Ihrer Zahnextraktion oder Implantation rundum wohlfühlen.Leistungen:Weisheitszahnentfernung Zahnimplantate.

Kosmetische Zahnmedizin

Ihr kosmetischer Zahnarzt kann Ihnen helfen, das Aussehen eines Zahns und des umgebenden Zahnfleischs zu verbessern oder ein komplettes Lächeln zu erreichen. Egal, ob Sie Ihre Zähne aufhellen oder begradigen oder einen fehlenden Zahn ersetzen möchten, unsere Ärzte machen es möglich.Leistungen:Zahnaufhellung Dental Veneers Bonding – Ästhetische Zahnkorrektur Smile Makeover.

Allgemeine Zahnmedizin

Die allgemeine Zahnheilkunde umfasst die Diagnose, Behandlung und das Management Ihrer oralen Gesundheitsbedürfnisse, die sich direkt auf Ihre allgemeine Gesundheit auswirken. Als Zahnärzte für Allgemein- und Familienmedizin führen unsere Ärzte präventive und restaurative Zahnbehandlungen für Sie und Ihre gesamte Familie durch, auch für Ihre Kleinen! Umfassende zahnärztliche Untersuchung Zahnreinigung (Zahnhygiene) Zahnärztliche Notfälle Hohlraumfüllungen, Füllungen, Füllungen Zahnkronen Zahnbrücken Zahnprothesen Mundschutz Wurzelbehandlung (Endodontie) Zahnfleischrückgang Sedierungszahnmedizin.

implanturi dentare, cabinet implanturi dentare, clinica implanturi dentare Timisoara

Chirurgie dentară

Simțiți-vă confortabil și încrezătorAtunci când este necesară o intervenție chirurgicală dentară, vă veți simți mai bine dacă sunteți tratat de un medic stomatolog și de o echipă pe care îi cunoașteți deja și în care aveți încredere. La cabinetul nostru stomatologic, atenția la excelență și rezultatele de clasă mondială nu sunt singurele noastre priorități. Știm că procedurile chirurgicale pot provoca anxietate. Datorită sedării prin inhalare, procedurilor de siguranță îmbunătățite și a echipei noastre prietenoase, vă veți simți complet confortabil înainte, în timpul și după procedura de extractie sau implant dentar.Servicii: Extracția măselelor de minte Implanturi dentare.

Cosmetica dentară

Medicul stomatolog estetician vă poate ajuta să reparați aspectul unui dinte și al gingiei înconjurătoare sau să realizați o schimbare completă a zâmbetului. Fie că doriți să vă albiți sau să vă îndreptați dinții sau să înlocuiți un dinte lipsă, medicii nostri realizeaza acest lucru.Servicii: Albirea dinților Fațete dentare Bonding – Corecția estetică a dinților Smile Makeover.

cabinet stomatologic, albire de dinti timisoara, albire dinti timisoara, albire dinti, stomatolog albire dinti profesionala

Stomatologie generală

Stomatologia generală implică diagnosticarea, tratamentul și gestionarea nevoilor dumneavoastră de îngrijire a sănătății orale care afectează în mod direct sănătatea dumneavoastră generală. În calitate de medici dentiști generaliști și de familie, medicii noștri vor efectua îngrijiri dentare preventive și restaurative pentru dumneavoastră și întreaga familie, inclusiv pentru cei mici! Examinare dentară completă Curățarea dinților (igienă dentară) Urgențe dentare Umplerea cavității, obturatii, plombe Coroane dentare Punți dentare Proteze dentare Protecție bucală Tratament de canal (Endodonție) Recesiunea gingivală Sedare stomatologică.