Tehnici de periaj corecte pentru o igienă orală optimă

În încercarea de a avea dinți sănătoși și un zâmbet strălucitor, mulți oameni își curăță dinții zilnic cu o periuță de dinți. Dar știați că există anumite tehnici de periaj care pot face diferența între o igienă orală mediocră și una optimă? În această postare, vă vom prezenta câteva tehnici de periaj corect, precum și informații despre curățarea limbii, astfel încât să vă puteți asigura că vă curățați dinții și limba într-un mod eficient și să vă mențineți o igienă orală bună.

Tehnici de periaj corecte pentru o igienă orală optimă

În primul rând, este important să alegeți o periuță de dinți cu peri moi și să o înlocuiți la fiecare trei luni. Pentru a începe periajul, aplicați o cantitate mică de pastă de dinți pe periuță și apoi plasați-o la baza dinților, cu perii în unghi de 45 de grade față de gingii. Folosiți mișcări circulare și ușoare, curățând câteva dinți pe rând.

După ce ați terminat o secțiune de dinți, continuați cu următoarea secțiune, asigurându-vă că acoperiți toți dinții și gingiile. Este important să periați și limba, deoarece aceasta poate conține bacterii care cauzează respirația urât mirositoare. Pentru a curăța limba, puteți folosi o periuță de limbă sau o periuță de dinți cu perii mai moi, mișcându-vă de la spatele limbii spre vârf. De asemenea, puteți folosi un instrument special numit curățător de limbă, care ajută la îndepărtarea bacteriilor și a resturilor de alimente de pe suprafața limbii.

În timpul periajului, evitați să apăsați prea tare pe periuță, deoarece acest lucru poate cauza iritații ale gingiilor și poate duce la retracția gingivală. De asemenea, evitați mișcările bruște și agresive, deoarece acestea pot cauza leziuni ale smalțului.

După ce ați terminat de periat, clătiți-vă gura cu apă, apoi folosiți ața dentară pentru a curăța între dinți și sub linia gingivală. Așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a mânca sau de a bea, pentru a lăsa saliva să neutralizeze acidul din pasta de dinți și pentru a permite smalțului dinților să se remineralizeze.

Pe lângă periajul și curățarea limbii, există și alte măsuri pe care le puteți lua pentru a vă menține dinții și gingiile sănătoase. Este important să vă programați regulat controalele la dentist, la fiecare 6 luni sau conform recomandării medicului stomatolog. De asemenea, puteți utiliza apa de gură și alte produse de igienă orală pentru a reduce bacteriile și pentru a vă proteja împotriva cariilor și a bolilor gingivale.

Prin utilizarea tehnicilor corecte de periaj, curățarea limbii și adoptarea unor măsuri de igienă orală adecvate, puteți preveni problemele dentare și vă puteți menține zâmbetul strălucitor și sănătos.

O metodă corectă pas cu pas pentru o igienă orală optimă:

schemă bine structurată, igienă orală

Doctorii noștri stomatologi de la Al Tău Zâmbet sunt bine instruiți și au experiență profesională, fiind licențiați și certificați. Mai mult, cabinetul nostru utilizează tehnologii moderne și abordează fiecare pacient cu profesionalism, oferind explicații detaliate și având grijă de confortul pacientului.

Vă invităm să ne vizitați și să experimentați diferența la Al Tău Zâmbet, de asemenea ne puteți găsi și pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, unde săptămânal venim cu noutăți și multe informații prețioase.

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Solicita o programare

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Anfrage oder Zeitplan

Nu pierde nici o noutate!

Un zâmbet sănătos este cel mai bun prieten al tău. Nu pierde nicio știre importantă! Înregistrează-te acum și fii mereu la curent cu toate noutățile noastre!

x

Solicita o programare

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

Wählen Sie den/die Molar(en) aus, der/die Probleme hat/haben?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Termin anfragen

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

Selecteaza molarul/molarii care au probleme?

1 2 3 4 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2 2 1 1 1
x

Solicita o programare

implanturi dentare, cabinet implanturi dentare, clinica implanturi dentare Timisoara

Zahnarztpraxis

Fühlen Sie sich wohl und sicherWenn ein zahnärztlicher Eingriff notwendig ist, fühlen Sie sich besser, wenn Sie von einem Zahnarzt und einem Team behandelt werden, das Sie bereits kennen und dem Sie vertrauen. In unserer Zahnarztpraxis legen wir nicht nur Wert auf hervorragende Leistungen und erstklassige Ergebnisse. Wir wissen, dass chirurgische Eingriffe Ängste auslösen können. Dank Inhalationssedierung, verbesserten Sicherheitsverfahren und unserem freundlichen Team werden Sie sich vor, während und nach Ihrer Zahnextraktion oder Implantation rundum wohlfühlen.Leistungen:Weisheitszahnentfernung Zahnimplantate.

Kosmetische Zahnmedizin

Ihr kosmetischer Zahnarzt kann Ihnen helfen, das Aussehen eines Zahns und des umgebenden Zahnfleischs zu verbessern oder ein komplettes Lächeln zu erreichen. Egal, ob Sie Ihre Zähne aufhellen oder begradigen oder einen fehlenden Zahn ersetzen möchten, unsere Ärzte machen es möglich.Leistungen:Zahnaufhellung Dental Veneers Bonding – Ästhetische Zahnkorrektur Smile Makeover.

Allgemeine Zahnmedizin

Die allgemeine Zahnheilkunde umfasst die Diagnose, Behandlung und das Management Ihrer oralen Gesundheitsbedürfnisse, die sich direkt auf Ihre allgemeine Gesundheit auswirken. Als Zahnärzte für Allgemein- und Familienmedizin führen unsere Ärzte präventive und restaurative Zahnbehandlungen für Sie und Ihre gesamte Familie durch, auch für Ihre Kleinen! Umfassende zahnärztliche Untersuchung Zahnreinigung (Zahnhygiene) Zahnärztliche Notfälle Hohlraumfüllungen, Füllungen, Füllungen Zahnkronen Zahnbrücken Zahnprothesen Mundschutz Wurzelbehandlung (Endodontie) Zahnfleischrückgang Sedierungszahnmedizin.

implanturi dentare, cabinet implanturi dentare, clinica implanturi dentare Timisoara

Chirurgie dentară

Simțiți-vă confortabil și încrezătorAtunci când este necesară o intervenție chirurgicală dentară, vă veți simți mai bine dacă sunteți tratat de un medic stomatolog și de o echipă pe care îi cunoașteți deja și în care aveți încredere. La cabinetul nostru stomatologic, atenția la excelență și rezultatele de clasă mondială nu sunt singurele noastre priorități. Știm că procedurile chirurgicale pot provoca anxietate. Datorită sedării prin inhalare, procedurilor de siguranță îmbunătățite și a echipei noastre prietenoase, vă veți simți complet confortabil înainte, în timpul și după procedura de extractie sau implant dentar.Servicii: Extracția măselelor de minte Implanturi dentare.

Cosmetica dentară

Medicul stomatolog estetician vă poate ajuta să reparați aspectul unui dinte și al gingiei înconjurătoare sau să realizați o schimbare completă a zâmbetului. Fie că doriți să vă albiți sau să vă îndreptați dinții sau să înlocuiți un dinte lipsă, medicii nostri realizeaza acest lucru.Servicii: Albirea dinților Fațete dentare Bonding – Corecția estetică a dinților Smile Makeover.

cabinet stomatologic, albire de dinti timisoara, albire dinti timisoara, albire dinti, stomatolog albire dinti profesionala

Stomatologie generală

Stomatologia generală implică diagnosticarea, tratamentul și gestionarea nevoilor dumneavoastră de îngrijire a sănătății orale care afectează în mod direct sănătatea dumneavoastră generală. În calitate de medici dentiști generaliști și de familie, medicii noștri vor efectua îngrijiri dentare preventive și restaurative pentru dumneavoastră și întreaga familie, inclusiv pentru cei mici! Examinare dentară completă Curățarea dinților (igienă dentară) Urgențe dentare Umplerea cavității, obturatii, plombe Coroane dentare Punți dentare Proteze dentare Protecție bucală Tratament de canal (Endodonție) Recesiunea gingivală Sedare stomatologică.